sobota 20-04-13, czytany: 7509 razy, autor: Rain Dog

Fiolka Najdenowicz broni Magdy Gessler

"No to o co chodzi? Że w swoim programie potrafi opie**olić nieudolnego restauratora...?"

Fiolka NajdenowiczFiolka Najdenowicz / © KAPiF
Magda Gessler nie ma ostatnio dobrej prasy. Celebrytka - restauratorka naraziła się między innymi kilku właścicielom lokali, którzy uważają, że Gessler zaszkodziła ich dobremu imieniu i szykują pozew przeciwko prowadzącej Kuchenne rewolucje.

Także wielu widzów zaczęło krytykować Gessler za jej wulgarny język i pomiatanie ludźmi.

W obronie celebrytki stanęła Fiolka Najdenowicz, wokalistka, która Magdę Gessler zna osobiście na poziomie zawodowym - jak sama pisze.

W swoim felietonie Opluć Gesslerową opublikowanym na portalu Sophisti piosenkarka pisze:

Jedną z największych tajemnic Mundialu, z jaką mam do czynienia i nie potrafię jej rozkminić - jest odpowiedź na pytanie: dlaczego Gesslerowa spotyka się z tak potwornym hejtem w kraju nad Wisłą?

Fiolka zauważa:

Poziom jadu i agresji w komentarzach internautów spowodował u mnie opad szczęki do tego stopnia, że temat mnie zainteresował i grzebnęłam głębiej. O matko z córką!

Wokalistka zastanawia się, dlaczego Polacy tak ostro krytykują restauratorkę:

No to o co chodzi? Że w swoim programie potrafi opierdolić nieudolnego restauratora, że jedzenie jest do dupy, a w kuchni jest taki syf, że generalnie cudem jest, że jeszcze tej całej budy nie zamknął Sanepid?

No za to akurat jestem Jej baaaardzo głęboko wdzięczna. Parę razy mnie otruli w knajpie i swoje nocki na kibelku odbębniłam.

Zauważyłam też, że ludziom się wydaje, że knajpa, czy restauracyjka, to jest bardzo łatwy biznes i szybki pieniądz. Tymczasem śmiem twierdzić, że jest to chyba najbardziej frustrująca, upierdliwa, mękliwa , ale za to bardzo szybka droga do bankructwa. Jeżeli się nie posiada rzetelnej wiedzy z obszaru gastronomii (można ukończyć stosowny kurs, tylko po co?), to dokładając mnóstwo dodatkowych, nieujętych w budżecie pieniędzy – cała zabawa w knajpę potrwa maksymalnie sześć miesięcy. Przepięknie to opisał w swojej książce "Kill grill" mój ulubieniec Anthony Bourdain, radzę każdemu potencjalnemu restauratorowi to przeczytać, bo sama lepiej tego nie zrobię.

A że Gesslerowa rzuci bluzgiem w stronę PROFESJONALNEJ kucharki, która nie słyszała o istnieniu sosu vinaigrette i nie ma bladoróżowego pojęcia jak go przyrządzić – no bardzo przepraszam, ale na jej miejscu postąpiłabym tak samo.


Zgadzacie się z Najdenowicz? Czy też jesteście zdania, że Magda Gessler robi dobrą robotę? A może denerwuje Was jej styl bycia?

Cały felieton Fiolki Najdenowicz przeczytacie tutaj.


Fiolka Najdenowicz broni Magdy Gessler



Polecane wideo


 
Ostatnio dodane filmy/teledyski:zobacz wszystkie filmy »
JEDZIEMY DO ISCHGL...
SZUSZ
JEDZIEMY DO ISCHGL...
Subskrybuj oficjal...
Jula feat Fabsz Będę za toba klip
Subskrybuj oficjal...
MAMY DRZWI,REMONT ...
Mieszkamy tv
MAMY DRZWI,REMONT ...
Dobrego Dnia Offic...
Jula
Dobrego Dnia Offic...




skomentuj:


Jeszcze nikt nie skomentował tej plotki. Bądź pierwszy!

Reklama


Reklama

Reklama

Mobilny Kozaczek

Kozaczek na iPhone'a Kozaczek na Androida