Gwiazdy mają różne sposoby na zrzucenie dodatkowych kilogramów po ciąży. Kim Kardashian na przykład stosuje Dietę Atkinsa. Ostatnio mocno schudła też Jessika Simpson, która jest mamą dwójki bobasów. Jak to zrobiła?

Jess miała sprawdzony sposób, który był dobry po pierwszej ciąży. Mowa o Diecie Strażników Wagi. To organizacja, która powstała w USA w 1963 roku. Ich porady sprawdzają się do dziś. Podstawę stanowi niskobiałkowa dieta. Każdy posiłek jest przeliczany na punkty – dań powinno być pięć. Najtrudniejsze są pierwsze tygodnie, kiedy pije się jedynie niskotłuszczowe koktajle, po trzech dołącza się przekąski, później większe posiłki.

– Początki przerażały Jess. Ale potem była już jak dobrze naoliwiona maszyna. Szybko wpadła w rutynę. Teraz przechodzi do fazy trzeciej, kiedy robisz dwa koktajle, dwie przekąski i jeden posiłek, a potem jeden koktajl, dwie przekąski i dwa posiłki – zdradził przyjaciel gwiazdy w rozmowie z magazynem OK!.

Jak zatem wygląda przykładowe menu gwiazdy?

Śniadanie: jogurt zmieszany z winogronami, gruszką, awokado, szpinakiem i sokiem z limonki.

Przekąska: kawałek indyka z jabłkiem.

Lunch: espresso, stevia (zamiast cukru), serwatka w proszku, proszek z nasion chia.

Przekąski: seler albo łyżka masła orzechowego.

Obiad: stek z grilla i szpinak.

Brzmi smacznie?

Jak wygląda jasłospis Jessiki Simpson?

Jak wygląda jasłospis Jessiki Simpson?