Guzik zdradza dietetyczne triki, które pomagają schudnąć
Żadne czary-mary. Proste zasady.
Anna Guzik, która w Polsat Cafe prowadzi cykliczny magazyn Zdrowie na widelcu, od kilku lat prowadzi zdrowy tryb życia. Dzięki temu aktorce udało się schudnąć i wypracować godną pozazdroszczenia figurę.
W rozmowie z Cosmopolitan gwiazda zdradziła, jakich zasad trzyma się w codziennym życiu.
Po pierwsze Guzik wcale nie zrezygnowała z kalorycznych dań – przyznaje, że raczy się nimi, ale tylko od czasu do czasu. Jej zdaniem nie ma sensu zupełnie eliminować z diety mniej zdrowych potraw. Trzeba jednak pamiętać, by częstować się nimi sporadycznie.
Zdaniem aktorki głównym grzechem ludzi, którzy ciężko pracują w ciągu dnia, są obfite posiłki wieczorne. Objadanie się przed snem prowadzi do nadwagi i spadku energii.
Guzik zachęca też, by wybierając gotowe dania, dokładnie analizować ich skład. Kiedy na przykład kupujemy mrożoną pizzę, powinniśmy wybierać taką z dobrymi składnikami. Słabej jakości wędliny czy wyroby seropodobne to ostatnia rzecz, jakiej potrzebujemy w naszej diecie.
Zobaczcie cały wywiad z Anną Guzik, może przydadzą się Wam jej porady?