Anna Lewandowska posiada jedno z bardziej wysportowanych ciał w Polsce. Podobnie jak Ewa Chodakowska żona Roberta motywuje Polki, by wstały z kanapy i wzięły się za swoje ciało.

Jakie kulinarne rady ma Ania dla swoich fanek? Zdradziła je rozmowie z agencją informacyjna Newseria Lifestyle.

Nie mam czasu na gotowanie, pieczenie, ale jak chcę mieć siłę na treningu, to na szybko przyrządzam sobie coś zdrowego. Najczęściej przygotowuję w odpowiednich naczyniach produkty na parze: ryby, warzywa. Możemy ułożyć produkty piętrowo i w 20 minut mamy gotowy cały obiad. Dodatkowo dobrze jest zjeść jakiś smakołyk, na przykład batony, tzw. healthy snacki z daktyli, suszonych owoców, z kokosem – mówi trenerka.

Anna Lewandowska podkreśla również, że najlepiej spożywać jak najmniej przetworzone produkty:

Przede wszystkim, czym mniej przetworzony produkt, czym krócej poddany obróbce termicznej, tym lepiej. Czyli jeżeli mięso, to bardziej surowe, jeżeli jajka, to lepiej na miękko, jeżeli jajecznica, to żółtko mniej ścięte, żeby były zachowane wartości odżywcze. Z kolei podczas gotowania na parze można dodatkowo wykorzystać bulion jako składnik wielu cennych witamin i minerałów.

Skorzystacie z jej rad?

W czym tkwi sekret figury Anny Lewandowskiej?

W czym tkwi sekret figury Anny Lewandowskiej?

W czym tkwi sekret figury Anny Lewandowskiej?