Joannę Brodzik można oglądać w programie kulinarnym Brodzik od kuchni. W wywiadzie udzielonym Gali aktorka opowiada o swych kuchennych sekretach, między innymi o tym, że gotowanie może się kojarzyć z seksem. Erotyczne skojarzenia Brodzik ma na przykład przy okazji szykowania potraw ze szparagów:
– Białe szparagi. Uwielbiam ten moment – czerwiec – kiedy się pojawiają. Te wszystkie, bezkarne myśli, które można mieć w głowie, wybierając pęczek złożonych z tych właśnie, a nie innych szparagów. Prawdziwe kobiety powinny to zrozumieć – mówi Brodzik. Z seksem kojarzą się jej również owoce i słodycze:
– Czekolada i truskawki. Tylko trzeba pamiętać, aby czekolada rozpuszczała się wolno nad parą.
Później trzeba w niej maczać truskawki: zimne, dojrzałe, wyjęte prosto z lodówki. Czekolada od razu na nich zastyga… I takie potrawy, których przygotowanie sprawia, że gotujący jest – w pewnym sensie – unieruchomiony. (…) Na przykład wyrabianie ciasta albo drylowanie wiśni. Kiedy ma się brudne ręce i nie można powstrzymać tego, kto podchodzi do nas od tyłu, obejmuje… – marzy aktorka.
Brodzik mówi też o przyjemności, jaką może dać śniadanie we dwoje:
– Jeśli możemy sobie na to pozwolić, śniadanie powinno być celebrowane. Może być w piżamie i nawet, jak mówi jedna z moich przyjaciółek, \”na hipisa\”, czyli przed wzięciem prysznica, zakręceniem włosów i pomalowaniem rzęs.
Cały wywiad z Joanną Brodzik od kuchni znajdziecie tutaj.
Foto: © KAPiF