Magda Gessler o grzechach kulinarnych Polaków

przejdź do komentarzy

"Jesteśmy potwornie przepieprzeni!"

magda gessler magda gessler/Kapif
Magda Gessler uważa się za specjalistkę od kuchennych rewolucji - doskonale wie, jak przyciągnąć tłumy do restauracji i potrafi sprawić, aby danie smakowało, ładnie wyglądało i żeby klient chciał wrócić po więcej.

Okazuje się, że w gotowaniu ważna jest nie tylko praktyka ale i teoria, której niestety Polacy nie znają. W rozmowie z magazynem Show restauratorka opowiedziała o grzechach kulinarnych Polaków:

- Jesteśmy potwornie przepieprzeni! Nadużywamy przypraw, pewnie z przyzwyczajenia, bo w czasie komuny wszystko było zamrożone i bez smaku. Przelewanie makaronu zimną wodą, przewracanie mięsa na patelni po tysiąc razy. Oj, mogłabym wymieniać w nieskończoność. Dodałabym do tego jeszcze pizzę i kebaba, bo to przecież dużo tanio.

Dobrze gada czy się mądruje - Jak uważacie?


Magda Gessler o grzechach kulinarnych Polaków

Polecane wideo


Skomentuj Staraj się pisać bez błędów

dodasz komentarz jako gość - jeżeli chcesz zarejestrować nicka - załóż konto z avatarami!

Jeszcze nikt tego nie skomentował. Bądź pierwsza!