W dniu 25 października 2016 r. w warszawskim wieżowcu Warsaw Spire przy placu Europejskim 2 odbyło się otwarcie restauracji WABU Sushi & Japanese Tapas.

Zasada serwowania potraw w formie tapas, sezonowe ryby, atmosfera dzielenia się kulinarnymi doświadczeniami i wnętrze zaprojektowane przez czołowego polskiego designera przyciągnęły na event ludzi ze show biznesu i miłośników japońskiej kuchni.

Restauracja WABU jest czymś zupełnie nowym na kulinarnej mapie stolicy. Wabu to wyjątkowe sushi oraz unowocześniona kuchnia w stylu izakaya. Zgodnie z tą japońską tradycją potrawy podawane są w formie tapas, a ideą izakaya jest dzielenie się nimi. Wabu to unikalne ryby, autorskie kompozycje i techniki
kucharskie, które wiernie oddają smak Dalekiego Wschodu z nutą finezji i nowoczesnych akcentów.

Restauracja Wabu zlokalizowana jest w centrum Warszawy, na parterze wieżowca Warsaw Spire. W restauracji panuje nieformalna atmosfera, a zaprojektowane
wnętrze jest wyjątkowo ciepłe i przyjemne. Restauracja Wabu jest projektem Aleksandry i Marka Tymińskich, osób związanych z kuchnią sushi od 12
lat, których marzeniem było wprowadzenie na polski rynek najnowszych światowych trendów kulinarnych bazujących o kuchnię japońską. Design wnętrza na podstawie ich wizji stworzony został przez światowej sławy projektanta Roberta Majkuta.

– Otwierając tę restaurację, w pełni wykorzystuję moje ponad 12-letnie doświadczenie na rynku sushi.  Jest to moja największa inwestycja i jednocześnie największa restauracja. Mam nadzieję, że udało nam się stworzyć miejsce unikalne, będące czymś nowym na warszawskim rynku restauracyjnym – mówiła Aleksandra Tymińska, właścicielka restauracji.

Na wtorkowym otwarciu pojawili się Emilia i Mariusz Czerkawscy, Odeta Moro, Monika Mrozowska, Natalia Jakuła, Przemysław Saleta, Piotr Zelt, Lidia
Popiel, Agustin Equrrola, Agnieszka Rylik, Marta Kuligowska, Natalia Jakuła i Tomasz Iwan
.

***
Restauracja WABU jest czymś zupełnie nowym na kulinarnej mapie stolicy. Wabu to wyjątkowe sushi oraz unowocześniona kuchnia w stylu izakaya. Zgodnie z tą japońską tradycją potrawy podawane są w formie tapas, a ideą izakaya jest dzielenie się nimi. Wabu to unikalne ryby, autorskie kompozycje i techniki
kucharskie, które wiernie oddają smak dalekiego wschodu z nutą finezji i nowoczesnych akcentów. Restauracja Wabu zlokalizowana jest w centrum Warszawy,
na parterze wieżowca Warsaw Spire. W restauracji panuje nieformalna atmosfera, a zaprojektowane wnętrze jest wyjątkowo ciepłe i przyjemne. Restauracja Wabu jest projektem Aleksandry i Marka Tymińskich, osób związanych z kuchnią sushi od 12 lat, których marzeniem było wprowadzenie na polski rynek najnowszych światowych trendów kulinarnych bazujących o kuchnię japońską. Design wnętrza na podstawie ich wizji stworzony został przez światowej sławy projektanta Roberta Majkuta.

Wyczekane otwarcie restauracji WABU w Warsaw Spire

Agustin Egurrola

Wyczekane otwarcie restauracji WABU w Warsaw Spire

Przemysław Saleta

Wyczekane otwarcie restauracji WABU w Warsaw Spire

Emilia i Mariusz Czerkawscy

Wyczekane otwarcie restauracji WABU w Warsaw Spire

Natalia Jakuła i Tomasz Iwan

Wyczekane otwarcie restauracji WABU w Warsaw Spire

Marta Kuligowska

Wyczekane otwarcie restauracji WABU w Warsaw Spire

Wyczekane otwarcie restauracji WABU w Warsaw Spire

Lidia Popiel

Wyczekane otwarcie restauracji WABU w Warsaw Spire

Piotr Zelt

Wyczekane otwarcie restauracji WABU w Warsaw Spire

Odeta Moro

Wyczekane otwarcie restauracji WABU w Warsaw Spire

Agnieszka Rylik

Wyczekane otwarcie restauracji WABU w Warsaw Spire

Monika Mrozowska