Ceny wigilijnego cateringu od Magdy Gessler POWALAJĄ? W tym roku są jeszcze wyższe!
Dania wigilijne już tylko dla elity?
Magdalena Gessler od lat postrzegana jest za jedną z najbardziej doświadczonych i profesjonalnych restauratorek w Polsce. Fani uwielbiają oglądać ją w programach kulinarnych. „Kuchenne rewolucje” to program, który od wielu lat przynosi Magdzie Gessler coraz większą sławę, a także nowych, wiernych fanów.
Ceny wigilijnego cateringu od Magdy Gessler POWALAJĄ
Wielu z widzów chciałoby mieć okazję spróbować prawdziwych potraw prosto z restauracji Magdy Gessler. Restauratorka prowadzi ich wiele w Polsce, a jedną z najbardziej znanych jest restauracja „u Fukiera”. Od wielu lat jest na szczytach list najlepszych restauracji w Polsce.
Nie da się ukryć, że wraz ze sławą restauracji Magdy Gessler, równie znane stały się ceny oferowanych przez nią dań. Od kilku lat na językach fanów restauratorki są bardzo wysokie ceny w jej restauracjach. Pamiętamy pączki, jagodzianki i rogale świętomarcińskie, które powaliły ceną internautów. Ogromny szum wywołany przez krytykę tych kwot spowodował, że nawet córka Magdy Gessler stanęła w jej obronie.
Ja cały czas mówię, że ani ja, ani mama nie jesteśmy zaborcze na wiedzę w żaden sposób, wszystkimi przepisami się dzielimy. Więc jeśli ktoś uważa, że jest za drogo, to może to sobie zrobić sam. Natomiast jeśli ktoś nie ma czasu, umiejętności, no to w razie czego my jesteśmy po to, żeby po prostu pomóc – przekazywała swoim fanom Lara Gessler.
W tym roku ceny dań ponownie wzrosły. Choć nie są to duże zmiany, to przy tak wysokich kosztach zakupu posiłków, już tylko elita będzie miała okazję skosztować wybornych, wigilijnych dań. Za 10 uszek musimy zapłacić 70 zł, 135 zł za kurczaka pieczonego po polsku, a cena jednego pieroga to ponad 10 złotych. Podrożał śledzik pod pierzynką, który obecnie kosztuje 59 złotych. W menu znajdziemy także sałatkę jarzynową za 43 złote oraz barszcz czerwony za 67 złotych. Skusilibyście się w tym roku na zestaw wigilijnych dań od Magdy Gessler?