Jak wyglądał ostatni posiłek pasażerów znajdujących się na Titanicu?

14 kwietnia w 1912 roku w katastrofie zginęło 1504 uczestników rejsu. Na statku przebywało łącznie 2208 pasażerów.

Zobacz: Titanic powraca na wody! Kiedy pierwszy rejs? (FOTO)

Abraham Lincoln Salomon był jednym z pasażerów pierwszej klasy, którzy znajdowali się na tzw. „złotej łodzi” ratunkowej. Uciekający nią pasażerowie przekupywali załogę, by uzyskać pomoc z miejsca katastrofy.

via GIPHY

Jak wyglądały potrawy podawane w pierwszej, drugiej i trzeciej klasie? W pierwszej klasie nie zabrakło dań z grilla, kilku rodzajów sera, peklowanej wołowiny, ziemniaków w mundurkach i łososia z sosem mousseline czy kaczki z musem jabłkowym. Na deser serwowano pudding czy owocowe galaretki.

via GIPHY

Druga klasa dostawała troszkę mniej wyszukane i kaloryczne potrawy – kiełbaski z bekonem, smażone jajka z szynką grillowaną.

Oczywiście „najgorzej” miała trzecia klasa. Dzień pasażerów zaczynał się od omletu z jajek. Na obiad serwowano wołowinę, potrawkę z kukurydzy. Nie zabrakło deseru w postaci śliwkowego budyniu.

via GIPHY

Zobacz: Wszystkie role Leonardo DiCaprio w 7 minut!

Jak wyglądał ostatni posiłek pasażerów na Titanicu? (FOTO)

Jak wyglądał ostatni posiłek pasażerów na Titanicu? (FOTO)

Jak wyglądał ostatni posiłek pasażerów na Titanicu? (FOTO)

Jak wyglądał ostatni posiłek pasażerów na Titanicu? (FOTO)