Koroniewska nawołuje do zrezygnowania z glutenu: Tu nie chodzi o modę

przejdź do komentarzy

Czyżby?

joanna koroniewska joanna koroniewska/
Joanna Koroniewska objedzona bezglutenowymi pączkami, dzisiaj na Święto Pizzy stawia na również pizze bezglutenową. Chwiali się na Instagramie, że w końcu udało jej się znaleźć restaurację, w której można zjeść pizze na tradycyjnym cieście, oraz taką BEZ glutenu. Joanna zaznacza, że po uczcie też o siebie zadba. Pewnie zafunduje sobie trening…

Ciężarna Koroniewska dodała zdjęcie bez makijażu. Fani: Nie do poznania (Insta)

Dlaczego Koroniewska nie je glutenu? Kolejna dietetyczna fanaberia? W końcu aktorka nie ma celiakii… Fani pytają Koroniewską dlaczego zrezygnowała z glutenu.


Nie mam chorej tarczycy, ale rzeczywiście dostałam takie zalecenia od lekarze, ale innej specjalizacji i szczerze mówiąc było ciężko odstawić gluten, ale teraz z górki.

Generalnie nie o modę chodzi – kiedyś gluten miał naście chromosomów, a dziś ponad 50, co oznacza, że jest baaaardzo przetworzony i dla zdrowia warto go po prostu ograniczać.

Tak samo mówiono o niejedzeniu mięsa.
- odpowiada na komentarze aktorka.

OHYDNY HEJT na profilu Joanny Koroniewskiej

Aktorka nawołuje do zapoznania się z literaturą, poczytania i dowiedzenia się jak najwięcej na temat glutenu. Nie doczytała tylko, że gluten ma to do siebie, że unosi się w powietrzu i bardzo ciężko jest zadbać w restauracji o to, żeby produkty z glutenem nie osiadały na te rzekomo bezglutenowe... Tak czy siak, jak ktoś nie ma celiakii, to trochę glutenu w restauracyjnym daniu, mu nie zaszkodzi ;)


Polecane wideo

Skomentuj Staraj się pisać bez błędów

dodasz komentarz jako gość - jeżeli chcesz zarejestrować nicka - załóż konto z avatarami!

Wasze komentarze (36): sortuj
  • avatar kozaczek
    gość 22-02-18, 13:19 cytuj
    Też mi się wydawało, że to dziwactwo póki nie zaczęłam mieć notorycznych bóli brzucha i lekarz mi doradził, żebym gluten odstawiła a wszystko minęło jak ręką odjął. Wcale sobie niczego nie odmawiam, jem pizze, pączki czy ciasta, dzisiaj sernik oetkera na przykład, tylko w wersji bezglutenowej. Smakuje normalnie, nie zapycha jelit.
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • avatar kozaczek
    gość 10-02-18, 18:21 cytuj
    Zeschła się na wiór, paskudnie wygląda
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • avatar kozaczek
    gość 10-02-18, 10:45 cytuj
    gość, 09-02-18, 22:32 napisał(a):
    gość, 09-02-18, 21:43 napisał(a):
    A ja mam tarczyce moje dzieci wrazliwosc jeli ja i maz pracujemy i nie stac nas na diete bezglutenowa.I co zrobic .Życie tak wyglada przecetnych Polakow musza ale nie mam za co....

    Nie stać Cię na warzywa, owoce, jajka, mięso? No to szczerze współczuję, czym Ty się żywisz?


    Dobre jakościowo produkty kosztują i niestety nie każdego na nie stać
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • avatar kozaczek
    gość: Mi 10-02-18, 10:11 cytuj
    Tez sie smialam z tej 'bezglutenowej' mody, zanim bedac a diecie wysokobialkowej zupelnie przypadkowo 3 dni pod rzad nie jadlam glutenu - tak mi sie niechcacy menu ulozylo i wiecie co, czulam sie jak mlody bog, nawet nie wiedzialam,ze moj brzuch byl duzy od pszenicznego wzdecia, myslalam,ze po prostu kluska jestem,to tak mam. Po tych 3 dniach zaczelam znow jesc gluten i obserwowac, faktycznie zle sie czuje po tym i mam wzdecia i brak energii. Jest mnostwo rodzajow WRAZLIWOSCI na gluten, nie trzeba miec celiaklii zeby szkodzil, a najlepsza diagnoza, to odstawic najlepiej na tydzien i obserwowac samopoczucie. Wielu z Was sie mocno zdziwi, obiecuje.
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • avatar kozaczek
    gość 10-02-18, 09:40 cytuj
    Ja nie mogę jeść glutenu, jajek, mleka i drażnią mnie te nieskończone dyskusje o dietach. Jedzcie te carbonary, spaghetti i cieszcie się życiem :))
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • avatar kozaczek
    gość 10-02-18, 08:11 cytuj
    Warto wiedzieć że są restauracje gdzie gluten nie fruwa w powietrzu. Należą one do Menu Bez Glutenu i są bezpieczne nawet dla chorych na celiakię. A grubasy niech same zadecydują czy gluten im nie szkodzi.
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • avatar kozaczek
    gość 10-02-18, 00:08 cytuj
    gość, 09-02-18, 23:41 napisał(a):
    To jest jakaś absurdalna bzdura biologiczna, człowiek ma 46 chromosomów, a skrzyp 210,czy to znaczy że skrzyp jest bardziej przetworzony. Jak można publicznie wypisywać takie bzdury i nawet nie sprawdzić podstawowych terminów które się używa?

    W ogóle zrozumiałaś to co przeczytałaś? Chyba nie. Nie chodzi o porównanie liczby chromosomów człowieka do np. skrzypu tylko porównanie liczby chromosomów glutenu kiedyś i dziś. Uwielbiam te porównania z dupy. Totalną bzdurą jesteś ty.
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • avatar kozaczek
    gość 09-02-18, 23:41 cytuj
    To jest jakaś absurdalna bzdura biologiczna, człowiek ma 46 chromosomów, a skrzyp 210,czy to znaczy że skrzyp jest bardziej przetworzony. Jak można publicznie wypisywać takie bzdury i nawet nie sprawdzić podstawowych terminów które się używa?
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • avatar kozaczek
    gość 09-02-18, 22:32 cytuj
    gość, 09-02-18, 21:43 napisał(a):
    A ja mam tarczyce moje dzieci wrazliwosc jeli ja i maz pracujemy i nie stac nas na diete bezglutenowa.I co zrobic .Życie tak wyglada przecetnych Polakow musza ale nie mam za co....


    Nie stać Cię na warzywa, owoce, jajka, mięso? No to szczerze współczuję, czym Ty się żywisz?
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • avatar kozaczek
    gość 09-02-18, 21:50 cytuj
    gość, 09-02-18, 21:46 napisał(a):
    To nie gluten jest przyczyną Waszych problemów z cerą, wzdęciami czy puchnięciem, tylko to, że pieczywo które jecie nie ma nic wspólnego z prawdziwym chlebem, to syf!

    ale na to samo wychodzi
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • avatar kozaczek
    gość 09-02-18, 21:46 cytuj
    To nie gluten jest przyczyną Waszych problemów z cerą, wzdęciami czy puchnięciem, tylko to, że pieczywo które jecie nie ma nic wspólnego z prawdziwym chlebem, to syf!
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • avatar kozaczek
    gość 09-02-18, 21:43 cytuj
    A ja mam tarczyce moje dzieci wrazliwosc jeli ja i maz pracujemy i nie stac nas na diete bezglutenowa.I co zrobic .Życie tak wyglada przecetnych Polakow musza ale nie mam za co....
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • avatar kozaczek
    gość 09-02-18, 21:43 cytuj
    Bawią mnie takie wynurzenia na temat zdrowej żywności, szkodliwości glutenu, laktozy, węglowodanów i ogólnie wszystkiego, bo dzis wszystko jest przeciez niezdrowe. Szczególnie wypowiadane przez nałogową palaczkę.
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • avatar kozaczek
    gość 09-02-18, 21:01 cytuj
    Ale ona jest wstrętna
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • avatar kozaczek
    gość 09-02-18, 20:52 cytuj
    gość, 09-02-18, 20:43 napisał(a):
    To nie o gluten chodzi ale o syfiasty chleb. Po dobrej jakości pieczywie nic się nie dzieje. Ja unikam białego pieczywa. Jeżeli jadam to chleb żytni i mam się świetnie. Odstawienie glutenu może zrobić gorzej niż jedzenie jego w ograniczonych ilościach.

    To nie chodzi tylko o pieczywo. A makarony, płatki?
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • avatar kozaczek
    gość 09-02-18, 20:46 cytuj
    Czekam aż kolejne nawiedzone stwierdza, ze woda je zabija :) koroniewska może sobie i jeść nawet trawę ale i tak nie zmienia to faktu ze to płaska jak deska baba z brzydka twarzą :)
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • avatar kozaczek
    gość 09-02-18, 20:43 cytuj
    To nie o gluten chodzi ale o syfiasty chleb. Po dobrej jakości pieczywie nic się nie dzieje. Ja unikam białego pieczywa. Jeżeli jadam to chleb żytni i mam się świetnie. Odstawienie glutenu może zrobić gorzej niż jedzenie jego w ograniczonych ilościach.
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • avatar kozaczek
    gość 09-02-18, 20:15 cytuj
    tez nie mam celiaklii, ale po odstawieniu produktow macznych w ogole, zwyczajnie czuje sie lepiej. nie mam zadnych wzdec i problemow zoladkowych. nie czuje sie tez taka ociezala i senna po jedzeniu.

    po prostu sa rzeczy ktore niektorym nie sluza i tyle.

    moge jesc chleb i makarony, ale bez nich czuje sie lepiej.
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • avatar kozaczek
    gość 09-02-18, 20:01 cytuj
    gość, 09-02-18, 19:50 napisał(a):
    gość, 09-02-18, 16:30 napisał(a):
    gość, 09-02-18, 15:28 napisał(a):
    gość: gosc, 09-02-18, 15:08 napisał(a):
    "Nie mam chorej tarczycy, ale rzeczywiście dostałam takie zalecenia od lekarze, ale innej specjalizacji"
    innej tzn. jakiej? czyżby specjalista medycyny naturalnej albo alternatywnej, co tytułuje się doktorem choć medycyny nigdy nie studiował

    Teraz internet jest lekarzem.

    Myślę, że chodziło o gastrologa lub dermatologa. Mało wiecie o specjalizacjach lekarzy. Może lepiej się nie wypowiadajcie.

    Teraz jest moda na wypowiadanie się na tematy, o których nie ma się pojęcia. Ja też dostałam zalecenie, żeby ograniczyć spożycie glutenu - najpierw od dermatologa, a potem od gastrologa.

    Ja dostałam skierowanie od dermatologa do alergologa, potem był gastrolog no i się wszystko rozwiązało.
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • avatar kozaczek
    gość 09-02-18, 19:59 cytuj
    gość, 09-02-18, 19:51 napisał(a):
    gość, 09-02-18, 14:45 napisał(a):
    To jedna z tych bzdur, które nie mają potwierdzenia w rzeczywistości! Jeśli nie mamy celiakii, nie musimy ograniczać czy rezygnować z glutenu!

    Powiedz to komuś, kto ma zatwardzenie po chlebie. Nie trzeba mieć celiakii, żeby źle reagować na gluten.

    Właśnie, ja nie mam nawet alergii na gluten a po odstawieniu moja skóra oczyściła się. Nie zawsze badania wszystko wykryją. Tak jak badasz np. tarczycę nic nie wychodzi a za kilka miesięcy umierasz na raka tarczycy.
    Nie masz konta? Zarejestruj się!