Magda Gessler uważa się za specjalistkę od kuchennych rewolucji – doskonale wie, jak przyciągnąć tłumy do restauracji i potrafi sprawić, aby danie smakowało, ładnie wyglądało i żeby klient chciał wrócić po więcej.

Okazuje się, że w gotowaniu ważna jest nie tylko praktyka ale i teoria, której niestety Polacy nie znają. W rozmowie z magazynem Show restauratorka opowiedziała o grzechach kulinarnych Polaków:

– Jesteśmy potwornie przepieprzeni! Nadużywamy przypraw, pewnie z przyzwyczajenia, bo w czasie komuny wszystko było zamrożone i bez smaku. Przelewanie makaronu zimną wodą, przewracanie mięsa na patelni po tysiąc razy. Oj, mogłabym wymieniać w nieskończoność. Dodałabym do tego jeszcze pizzę i kebaba, bo to przecież dużo tanio.

Dobrze gada czy się mądruje – Jak uważacie?

Magda Gessler o grzechach kulinarnych Polaków