Magda Gessler o polskich świętach. Na TEJ potrawie nie pozostawiła suchej nitki

przejdź do komentarzy

"Aż się poci od tłuszczu (...) To jest koniec świata."

magda gessler magda gessler/KAPiF,Instagram:magdagessler_official
Magda Gessler (64 l.), najbardziej znana restauratorka w Polsce w rozmowie z Gazetą Wyborczą opowiedziała o swoich przygotowaniach do świąt. Zdradziła, że z rodziną spotykają się w jej domu pod Warszawą. Mimo że umiejętności gotowania nie można jej odmówić, jest to dla niej stresujący czas, jak dla nas wszystkich.

Restauratorka o Magdzie Gessler: Zaraz jej przypi***le


Co roku jestem onieśmielona, bo moja mama i babcia robiły genialne święta, dawały nam wszystkim poczucie bezpieczeństwa. Tworzyły cudowną świąteczną aurę – naturalnie, niewymuszenie. Bo miały energię, celebrowały święto, przygotowywały się do niego i wkładały mnóstwo pracy w to, żeby sprawić domownikom radość. Teraz, kiedy je zastępuję, rozumiem, jak bardzo trudna to rola. I tak jak one przez całe życie, tak teraz ja siadam do Wigilii naprawdę zmęczona.


Magda powiedziała, że jej popisowym daniem jest karp po żydowsku. Wytknęła również błędy Polaków, jakie popełniają podczas przygotowywania potraw. Nie przebierała w słowach.

Źle smażą karpia, rzecz jasna! Aż się poci od tłuszczu, sterczą mu ości i śmierdzi mułem. Niestety, to jest koniec świata. Udawanie, że to jakoś smakuje, jest udręką dla całego domu i wszyscy się modlą, żeby wreszcie spłynął ze stołu. Na drugim miejscu jest kupowanie produktów z niesprawdzonych miejsc (...). I używamy do sałat polskiej cebuli, która jest zbyt ostra. Lepsza jest biała.


Magda Gessler z dziubkiem i BEZ MAKIJAŻU!


Skorzystacie z rad Magdy?

Polecane wideo

Skomentuj Staraj się pisać bez błędów

dodasz komentarz jako gość - jeżeli chcesz zarejestrować nicka - załóż konto z avatarami!

Wasze komentarze (16): sortuj