22 czerwca, w pięknym ogrodzie położonym nad samym Jeziorem Wilanowskim odbyło się spotkanie prasowe w formie pikniku, poświęcone filozofii superfoods.

Gospodarz spotkania – Purella Food – producent najczystszej na świecie Chlorelli, zaprosił gości do swojego zielonego świata i pokazał jak w zdrowy, smaczny i łatwy sposób można korzystać ze wszelkich dobrodziejstw tej wyjątkowej algi zwanej multiwitaminą natury.

Piknik prasowy z Purella Food

Gospodarze pikniku razem z redaktor naczelną magazynu Jamie przedstawili uczestnikom ideę żywności zwanej superfoods. Jej główną ideą jest minimalizowanie skutków niewłaściwego stylu życia.

Właśnie do zdrowej kategorii superfoods zaliczana jest chlorella. Oprócz tego, że usuwa toksyny z organizmu i odkwasza organizm, ma także właściwości przeciwnowotworowe.

Piknik prasowy z Purella Food

Gości przywitali Artur Gajewski, Michał Czerwiński i Piotr Maciejewski z Purella Food), a także redaktor naczelna magazynu Jamie- Anna Gromnicka. Uczestnicy spotkania dowiedzieli się o najnowszych trendach w zdrowym żywieniu, a także o wykorzystywaniu superfoods w codziennych posiłkach. Główną rolę na pikniku odegrała chlorella- alga zawierająca wyjątkowo cenne składniki odżywcze.

Piknik prasowy z Purella Food

Po części oficjalnej nadszedł czas na praktykę! Janek Paszkowski (uczestnik MasterChefa i publicysta magazynu “Jamie”) oraz Agnieszka Kopczyńska z agamasmaka.pl poprowadzili niezwykłe warsztaty kulinarne. Ekipa Jana Paszkowskiego przygotowała pyszną sałatkę z chlorellowym pesto i lody z chlorellą robione ciekłym azotem. Grupa Agnieszki Kopczyńskiej zajęła się koktajlami i słodkościami z dodatkiem chlorelli.

Piknik prasowy z Purella Food

Piknik prasowy z Purella Food