Choć z pandemią w tle żyjemy już od blisko dwóch lat, do dziś rozmowy na temat covid-19, czyli choroby wywoływanej przez koronawirusa wzbudzają emocje. Wielu z nas nadal zastanawia się, co może zrobić, by maksymalnie zwiększyć swoją ochronę przed atakiem tego patogenu. Warto jednak pamiętać, że sezonie jesienno-zimowym powinniśmy się bronić również przed innymi wirusami – w tym chociażby grypy. Na horyzoncie wciąż są przecież również klasyczne przeziębienia. Co więc można zrobić, by zapobiec chorobie? Szczepienia, dystans społeczny, noszenie masek to jedno. Odpowiednia dieta to drugie. Zresztą w szczegółach wyjaśniła to ostatnio na Instagramie Ewa Chodakowska.

Ewa Chodakowska pochwaliła się kolejną inwestycją. Wybudowała OSIEDLE!

Ewa Chodakowska przyznaje, że miała koronawirusa i podpowiada, jak się bronić przed chorobami

Chłodniejszą porą roku jesteśmy bardziej narażeni na różnego rodzaju infekcje. W związku z tym warto podjąć działania, które wzmocnią naszą odporność. Jak można to zrobić. Jednym z najprostszych sposobów jest odpowiedni jadłospis.

Ewa Chodakowska opublikowała właśnie post na swoim Instagramie, w którym przyznaje, że w lipcu 2020 roku przeszła civid-19. Wcześniej jednak ostatnie „choróbsko” złapało ją 11 lat wcześniej.

No to teraz kawa na ławę.. KIEDY BYŁAŚ OSTATNIO CHORA? Ja w lipcu 2020 roku (covid i moja pierwsza gorączka w życiu), a wcześniej jakieś 11 lat temu… – wspomina Ewa.

Ewa Chodakowska ZDRADZIŁA, czy MOŻE MIEĆ DZIECI. „Może kiedyś”

Trenerka podkreśla, że wszystko to zawdzięcza naturalnej odporności, którą buduje się przez prawidłowe nawyki żywieniowe. Chodakowska zaznaczyła, że ważne jest dobrze zbilansowane i zdrowe menu. Jeśli bowiem nie dostarczymy organizmowi potrzebnych elementów, stanie się on podatny na łapanie różnego rodzaju infekcji. Jednocześnie influencerka dorzuciła w opisie pod zdjęciem małą ściągę z produktami, które w tym szczególnym czasie dadzą nam zastrzyk odporności.

Spróbujecie?