Magda Gessler i Tadeusz Müller w sobotę otworzyli nowy lokal: cukiernię i bistro „Słodki słony familia” na warszawskim Wilanowie. Nowi klienci i internauci pochwalili wystrój lokalu, ale ogromna krytyka spadła na ceny – uważają, że są kosmiczne. Głównie dostało się za drożdżówkę w cenie 16 złotych i za litr rosołu w cenie 60 złotych.

Magda Gessler o cenach w swoich restauracjach

Magda Gessler i Tadeusz Müller otworzyli cukiernie i bistro. Internauci: „Ceny jak z kosmosu”

Magda Gessler nie mogła opędzić się od hejtu. Wydała oficjalne oświadczenie, w którym tłumaczy skąd takie ceny:

Bad news is good news … karuzela plotek, , szaleństwa medialnego.. nakręcona spirala..Uwaga!! afera zupowa!! Puszczam do was oko z sympatią i niedowierzaniem .. cóż.. można to przeżywać – a można też podziękować za reklamę i szum!! Słodki Słony Familia na Wilanowie to kalka legendarnego Słodki Słony z ulicy Mokotowskiej.. – zaczęła restauratorka.

Podkreśla, że fani znają od lat jej przepisy, pasję, jakość i te miejsca są jak spiżarnia smaku, zapachu, który wydobywa się i kusi już na ulicy. Zapewnia, że wszystko z jej karty to rarytas:

Do tego dążyłam – aby przyciągać was prawdą :)) ..Każde danie w karcie, każda słodkość.. to nabita jak bomba w dobre składniki kulinarny rarytas. To nas różni od innych.. pustych, pozbawionych smaku i dobrych składników posiłków… Przykład.. Nasza drożdżówka to przede wszystkim 250 gram maku ucieranego z miodem lipowym, wzbogaconego o rodzynki, migdały, orzechy włoskie z dodatkiem amaretto a także konfitowana przez nas skórka pomarańczowa i cytrynowa.. Mak mielimy 6 razy, dodajemy kogel-mogel i otulamy go ciastem drożdżowym wg. Zasady – na kilogram maki 40 żółtek, 20 całych jaj. Drożdżówkę koronujemy kremem waniliowym na żółtkach i świeżej, domowej śmietanie – wyjaśnia.

Magda Gessler zdradziła, jakiej płci będzie dziecko Lary? Opis na to wskazuje

Zaznacza, że każde danie jest robione z tego samego  scenariusza, a ona i Tadeusz zawsze uważają, czuwają i doglądają. Zapewnia, że Słodki Słony to tradycja i jakość.

Najlepsze gatunkowo produkty, których nie boimy się używać.. Ba! Używamy ich do woli! Bo to nasza magiczna różdżka! Czarujemy nasze menu, wasze podniebienia. Tu nie ma miejsca na miernotę.. U nas kuchnia i cukiernia działają każdego dnia.. na świeżo. Tu jest zapach. Tu jest magia! Jednego jestem pewna, ten kto raz posmakuje wróci do nas.. bo wie, że nigdzie indziej nie znajdzie tego smaku który zna z dzieciństwa.. A w Słodkim pracując na najstarszych, sprawdzonych recepturach oraz na prawdziwych, świeżych, naturalnych i wysoko jakościowych produktach potrafimy ten smak przywrócić.. afera goni aferę…. coż… słodko się do was uśmiecham i bbbbb szczerze puszczam oko do kochanych mediów i złośliwej konkurencji – oświadcza Magda Gessler.
Co  tym myślicie? Zgadzacie się z Magdą?

https://www.facebook.com/magdagessler.official/posts/3633565726694624